Endurancewedstrijd Utrechtse Heuvelrug Rit voert u door de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Eén van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De routes van de wedstrijd nemen u mee langs de meest prachtige plekken van dit oude natuurgebied. Om te beginnen natuurlijk de Leersumse Plassen,    drie vennen omzoomd door heide en bos, waar tal van vogels broeden en die een unieke uitstraling heeft. Daarna voert de route over de mooie zandverstuiving naar het meer heuvelachtige gedeelte richting Elst / Veenendaal. Deze heuvels maken de route pittig, maar geven hem ook een wat buitenlandse uitstraling. Te paard de Heuvelrug op staat garant voor genieten, in welk jaargetijde dan ook.

De Utrechtse Heuvelrug Rit in Leersum kent 2 edities per jaar. In april en in juli/augustus. Op 16 april worden er afstanden gereden van 20 t/m 120 km.
In juli is er zowel op de zaterdag 29 juli als de zondag 30 juli een aantal eendaagse afstanden, maar er is ook een tweedaagse. Inmiddels zijn er meerdere wedstrijden die meerdaaagse afstanden hebben, iets wat duidelijk aan populariteit wint in Nederland. In totaal worden er op UHR 2 maar liefst 19 verschillende categoriën verreden, dus er is altijd een afstand die bij u past.

Alle informatie van deze wedstrijd kunt u vinden op de UHR DOWNLOADS pagina.

Op beide dagen is Outdoor Ruitersport aanwezig met een stand.